Tikasjärjestelmät

Tikasjärjestelmät

Pisko-tikkaat tarjoavat turvalliset kulkuyhteydet vesikatolle, katolla liikkumiseen harjalle, savupiipulle, kattoluukuille ja muille huollettaville kohteille. Pisko-tikkaista löytyy myös ratkaisut turvalliseen alas pääsyyn parvekkeilta ja yläkerran huoneista.

Pisko-tikkaat valmistetaan kotimaisista raaka-aineista Lapuan Härsilässä sijaitsevassa teollisuushallissamme erittäin huolellisen laadunvalvonnan alla. Tikasvalikoimastamme löytyy ratkaisut omakoti- ja teollisuusrakentamiseen.

Yksinkertaista monipuolisuutta

Pisko tikkaat ovat käyttötavoiltaan monipuolisia. Samat rungot soveltuvat seinä- ja lapetikkaiksi, hätäpoistumistikkaiksi ja sivutikkaiksi. Tikkaissa käytetään normaalin tikasrungon lisäksi kullekin kattotyypille ja käyttötarkoitukselle soveltuvia kiinnikkeitä.

Materiaali:

Pisko tikkaat valmistetaan kuumasinkitystä teräsputkesta. Tikkaat valmistetaan niittaamalla. Tikkaiden runkomateriaali on vahvuudeltaan 1,25 mm.

Tikasrunkojen materiaali

  • Paarteen materiaali Zn 1,25 x 25 x 45 mm
  • Puolaputki 1,25 x 25 mm

Käyntileveys

  • 400 mm

Varastovärit ja -pituudet:

Perusmitat tikkaille ovat 0,9 m, 1,2 m, 1,8 m, 2,7 m, 3,3 m, 4,2 m. Tikkaita voidaan helposti liittää toisiinsa tikkaan rungossa olevien supistusten ansiosta. Esimerkiksi 2,7 m ja 3,3 m tikasrungoista tulee 6 metrin tikas. Liitoksen varmistus tapahtuu ruuviliitoksella.

Tikkaiden vakiovärit ovat valkoinen RR 20, vaalea harmaa RR 21, harmaa RR 22, tumma harmaa, RR 23, punainen RR 29, tiilenpunainen RR 750, havun vihreä RR 11, tumma ruskea RR 32 ja musta RR 33.

varit_tikkaat

Tuotteita toimitetaan tarvittaessa myös muina RR- ja RAL-värisävyinä.

Tikastuotteet

Seinätikkaat

Pisko-seinätikkailla katolle kiipeäminen on turvallista. Pisko-seinätikkaat täyttävät lujuus- ja korroosiokestovaatimukset, jotka RT-ohjekortissa (RT 85-10708) on talotikkaille annettu.

Pisko-seinätikkaat soveltuvat niin omakotitalo kuin teollisuusrakennuksiin. Tikkaat voidaan varustaa nousukiskolla tai selkäsuojuksella olosuhteiden sitä vaatiessa. Pisko-tikkaisiin on saatavana myös esim. kiipeilyeste vaikeuttamaan lapsien kiipeämistä tikkaille.

Seinätikasseinatikkaat_kattosilta

Lapetikkaat

Lapetikkaita käytetään seinätikkaiden ja/tai kattosiltojen jatkeena turvallisten kulkuyhteyksien rakentamiseen vesikatolla. Pisko-lapetikkaat johdattavat esimerkiksi nuohoojan vaivattomasti työnsä ääreen savupiipulle. Pisko-lapetikkaat ovat CE merkittyjä jokainen kattotyyppi huomioiden. VTT:n valvonnan alaisena on suoritettu hyväksytysti vaativat staattiset ja dynaamiset testit, jotka lapetikkaille tulee tehdä. Tuotannonaikainen testaus Pisko-lapetikkaille on lisäksi erittäin tarkka.

Lapetikas ja kattosiltaLaptetikas keskikiinnike

Turvatikkaat

Pisko-turvatikkaat ovat turvallinen valinta pientalojen hätäpoistumistieksi. Hätäpoistumistikkaat on asennettava, jos ikkuna on yli 3,5 metrin korkeudella maanpinnasta (Suomen rakentamismääräyskokoelma F2). Turvatikkaiden yhteyteen voidaan tarvittaessa asentaa sivutangot helpottamaan siirtymistä ikkunasta tikkaalle.

Turvatikas Turvatikas

Pelastautumisluukku

Pisko-tuoteperheestä löytyy ratkaisu myös kerrostalojen hätäpoistumisteihin. Pisko-pelastautumisluukku tarjoaa turvallisen poistumistien hädän hetkellä.

Materiaali:

  • Pulveripolttomaalattu sinkitty teräs
  • Yläkansi alumiinia
  • Tikas avattuna 1900 x 450 mm

Pisko Pelastautumisluukulle on myönnetty 19.2.2016 tyyppihyväksyntä VTT Expert Services Oy toimesta. Tyyppihyväksyntä osoittaa, että pelastautumisluukku täyttää Suomen lainsäädännössä asetetut vaatimukset.

Lapetikas asennus-, käyttö- ja huolto-ohje

Pisko logo